Privacy statement

Privacy Statement

1 Introduction

1. Sagiure Legal is an internationally oriented specialist law firm based in Amsterdam, the Netherlands. The firm conducts its business in the legal form of a private limited liability company under Dutch law (“besloten vennootschap”) under the name Sagiure Legal B.V. (hereinafter "Sagiure" or "we").

2. As a law firm, Sagiure processes personal data ("personal data"). In doing so, it generally acts as a controller within the meaning of the General Data Protection Regulation (“GDPR”). Data processed by Sagiure includes data relating to:

  • Job applicants or persons who are looking for a job at Sagiure (hereinafter "applicants");
  • Persons who are clients or are employed by our clients (hereinafter: "clients");
  • Persons from whom we purchase products or services or are employed by our suppliers (hereinafter: "suppliers");
  • third parties, like persons, not being clients, whose details are present in the files we deal with, other attorneys with whom we maintain contact or visitors to our website (hereinafter "third parties").

3. Suppliers may have a contractual relationship with Sagiure Legal B.V., a company in the form of a privacy limited liability company under Dutch law (“besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid”). For these suppliers, all references in this Privacy Statement should therefore be understood as referring to Sagiure Legal B.V.

4. In this Privacy Statement we will explain, among other things:

  • what personal data we process with regard to these categories of persons;
  • for which purposes we process them and on which legal basis;
  • what rights these people have with regard to the data we process;
  • whom you can contact about this Privacy Statement and the manner in which Sagiure processes personal data about you.

2 What personal data do we process

5. With regard to job applicants we process the following data:

i. contact details (name and address details, titles, telephone numbers and similar data required for communication), date of birth, nationality, place of birth, gender;
ii. data on training programs, courses and internships taken or to be taken;

iii. data on the job applied for;

iv. data on the nature and content of the current employment, and the possible termination hereof;

v. other data with regard to the position to be held, provided by the data subject or known to him (such as curriculum vitae data, or results of a competency test);

vi. other data whose processing is required pursuant to or is necessary in view of the application of any laws or regulations.

6. With regard to clients we process the following data:

i. contact details (name and address details, titles, telephone numbers and similar data required for communication), date of birth, gender, bank account number, identity document;
ii. data under i) concerning the counterparty or third parties (see paragraph 7 below);

iii. data in view of the handling of the case or the settlement of the dispute;

iv. data for calculating and recording fees and expenses, making payments and collecting amounts due;

v. other data of which the processing is required pursuant to or is necessary in view of the application of laws or regulations.

7. With regard to suppliers we process the following data:

i. contact details (name and address details, titles, telephone numbers and similar data required for communication), date of birth, gender, bank account number;
ii. in some cases: a statement of conduct and data on an identity document;

iii. data with regard to ordering or purchasing services;

iv. data for calculating and recording expenses and making payments;

v. other data of which the processing is required pursuant to or is necessary in view of the application of laws or regulations.

8. With regard to third parties we process the following data:

i. contact details (name and address details, titles, telephone numbers and similar data required for communication), date of birth and gender if and insofar as made known to us;
ii. data in connection with a visit to our website, such as data for the purpose of identifying and communicating with the visitors to the website or data record- ed to collect visitor statistics with regard to our website (see chapter 6);

iii. data with regard to electronic messages originating from or destined for third parties and data that are necessary for the purpose of maintaining contact
with these third parties;
iv. other data provided to us by clients or third parties or that are obtained from public sources in the context of our handling of a case.

3 For what purposes do we process these data and on what legal basis

9. We may only process personal data if a valid legal basis exists. We therefore only process the abovementioned data if:

i. the processing is necessary for the performance of an agreement with the data subject or in order to take steps at the request of the data subject prior to entering into an agreement, for example when we process data in order to maintain a file for the client or to handle a job application (“fulfilment of agreement");
ii. the processing is necessary to comply with a legal obligation to which Sagiure is subject, such as, for example, our obligation to verify the identity of our clients (hereinafter "legal obligation");

iii. the processing is necessary for the purposes of the legitimate interests pursued by Sagiure or by another person, and those interests outweigh the interests or fundamental rights of the person whose data are concerned, as is the case, for example, when we use contact details for sending unsolicited
commercial messages for maintaining our business relationships (hereinafter "legitimate interest"); or
iv. the data subject has given his consent to the processing (“consent”).

10. The table below states for which purposes we process personal data on job applicants and on what legal basis:

Purpose Legal basis

i)

The assessment of the suitability of the data subject for a position that is or may become vacant

  • Fulfilment of agreement
  • Legal obligation
  • Legitimate interest

ii)

Internal control and company security

  • Fulfilment of agreement
  • Legal obligation
  • Legitimate interest

iii)

The implementation or application of laws or

regulations

  • Legal obligation
  • Legitimate interest

Table 3.1

11. The table below states for which purposes we process personal data on clients and on what legal basis:

Purpose Legal basis

i)

Legal services and advice to a client

  • Fulfilment of agreement
  • Legitimate interest

ii)

Calculating or recording fees or payments

  • Fulfilment of agreement
  • Legitimate interest

iii)

Making payments and collecting amounts due, including the use of other parties for

debt collection

  • Fulfilment of agreement
  • Legitimate interest

iv)

The handling of disputes, including the con- duct of legal proceedings

  • Fulfilment of agreement
  • Legal obligation

v)

The exercise of an audit or other types of verification

  • Fulfilment of agreement
  • Legal obligation

vi)

The implementation or application of laws or

regulations

  • Legal obligation
  • Legitimate interest

Table 3.2

12. The table below states for which purposes we process personal data of suppliers and on what legal basis:

Purpose Legal basis

i)

Ordering or purchasing services

  • Fulfilment of agreement
  • Legitimate interest

ii)

Calculating and recording income and expenses and making payments

  • Fulfilment of agreement
  • Legitimate interest

iii)

Internal management activities

  • Fulfilment of agreement
  • Legal obligation
  • Legitimate interest

iv)

Maintaining contacts

  • Fulfilment of agreement
  • Legitimate interest

v)

The handling of disputes and exercising audits

- Legal obligation

- Legitimate interest

vi)

The implementation or application of laws or

regulations

  • Legal obligation
  • Legitimate interest

Table 3.3

13. The table below states for which purposes we process personal data of third parties and on what legal basis:

Purpose Legal basis

i)

Legal services and advice to a client

  • Legal obligation
  • Legitimate interest

ii)

The communication with the data subject

  • Fulfilment of agreement
  • Legitimate interest

iii)

Internal management activities

  • Legal obligation
  • Legitimate interest

iv)

The granting of access to our office or our

website or for the security thereof

  • Legal obligation
  • Legitimate interest

v)

Maintaining contacts and sending information

about the services of Sagiure

  • Consent
  • Legitimate interest

vi)

The implementation or application of laws or

regulations

  • Legal obligation
  • Legitimate interest

Table 3.4

4 With whom may we share personal data

14. We may share personal data on job applicants with:

i. persons who work for us (in particular those who are involved in the job application procedure at our firm);
ii. suppliers (for example, the external supplier that provides our competency evaluation testing);

iii. others who are in charge of or manage the activities represented in table 3.1 or are necessarily involved therein;

iv. others, with the consent of the data subject, or in the case of a legal obligation.

15. We may share personal data on clients with:

i. persons who work for us (i.e. those involved in handling the case);
ii. suppliers (for example external translation agencies);

iii. parties such as counterparties, or other attorneys, in the context of the provision of our services;

iv. others who are in charge of or manage the activities represented in table 3.2 or are necessarily involved therein;

v. others, with the consent of the data subject, or in the case of a legal obligation.

16. We may share personal data on suppliers with:

i. persons who work for us (involved in the ordering or delivery process of the supplier);
ii. others who are in charge of or manage the activities represented in table 3.3 or are involved therein;

iii. others, with the consent of the data subject, or in the case of a legal obligation.

17. We may share personal information about third parties with:

i. persons who work for us (i.e. those involved in handling the case);
ii. suppliers (for example external translation agencies, bailiffs or the provider that collects the usage statistics for our website, see chapter 6);

iii. clients, parties like counterparties, or other attorneys, in the context of the provision of our services;

iv. others who are in charge of or manage the activities represented in table 3.4 or are necessarily involved therein;

v. others, with the consent of the data subject, or in the case of a legal obligation.

18. "Persons who work for us" refers to employees of Sagiure Legal B.V. and other persons associated with Sagiure (such as partners, consultants and student trainees).

5 How we protect your personal data

19. Sagiure applies various technical and organizational measures to protect your personal data against destruction, loss, alteration or unauthorized disclosure or access. These comprise administrative, physical and technological measures. Persons who work for us are bound to secrecy and must abide by our instructions aimed at the adequate protection of your data.

6 Cookies on our website

20. Cookies are small text files placed by websites on the computer or terminal equipment with which you visit the website. Cookies may be used to collect (personal) data about you. Our website also applies cookies, as we use Google Analytics, a service that provides us insight into the manner in which our website is used. This relates to statistics of use like the number of unique visitors, the pages visited and the average duration of a visit. We have concluded a processing agreement with Google to ascertain that personal data that are collected for us in the context of Google Analytics, are only used to give us insight into the manner in which our website is used. We have also adapted the settings of the service in such a way that the data may not be deployed by other Google services, and that the last digits of all the IP-addresses collected in this scope are immediately erased. This makes it more difficult to link data to a specific visitor.

7 Transfer to countries outside the EEA

21. Your personal data may be transferred to a country outside the European Economic Area (EEA) that provides a lower level of protection to personal data than the legislation in the EEA. For example, Sagiure may use a supplier of online services which is established outside the EEA (for example in the United States of America), and the use of these services may involve a transfer of personal data to the supplier.

22. If such situation presents itself, and personal data are transferred to a country outside the EEA that provides less legal protection to personal data, we will provide for appropriate safeguards in order for the transfer to take place in accordance with the privacy laws here. We may do this by concluding a contract with the recipient in accordance with a format that the European Commission or a national supervisory authority has approved for this purpose.

8 How long do we retain personal data

23. We do not retain personal data any longer than necessary:

i. for the purposes for which the personal data are processed (as described in chapter 3): for example, data on job applicants are removed four weeks after the end of the selection procedure, unless the data subject is employed by us or consents to an extended retention hereof (and ultimately for a year);
ii.
to comply with laws or regulations: for example, data required for our bookkeeping are retained for seven years; or
iii. for archiving purposes: in conformity with the recommendation by the Dutch Bar Association we retain the files we have handled for a period of twenty years.

9 Your rights with regard to your personal data

24. The laws on the protection of personal data give you the following rights with regard to personal data relating to you:

i. The right to request whether or not personal data concerning them are processed, and, if this is the case, to get access to these;
ii. The right to request rectification and erasure of these data;

iii. The right to object the processing or to ask for a restriction of the processing;

iv. The right to withdraw the consent to the processing, if the processing is based on your consent;

v. The right to receive your data or have this transmitted to an organization designated by you, in a structured, commonly used and machine-readable format;

vi. Depending on the country where you live, the right to file a complaint with a supervisory authority that monitors the compliance with the rules for the protection of personal data. In the Netherlands, this is the Autoriteit Per
soonsgegevens in The Hague (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl).

25. Sagiure will deal with a request in connection with the exercise of these right in the manner as prescribed by law. However, these rights are not absolute; they do not apply under all circumstances and the applicable rules provide for exceptions. If we do not grant your request, we will explain to you why.

10 Contact details

26. In order to exercise the rights described above, you can send an email to privacy@sagiure.com. You may also use this email address if you wish to file a com- plaint about the manner in which your personal data have been processed by Sagiure. If you are dissatisfied with the manner in which we dealt with your com- plaint, you can file a complaint with the Autoriteit Persoonsgegevens or, if you re- side or work in another country of the EEA, with the supervisory authority in that country.

11 Amendments

27. This statement was amended on 8 June 2018 for the last time.

28. If we amend this statement in the future, we will publish the amended statement on our website, stating the data on which the amendments will take effect. If there are amendments that affect one or more data subjects to a considerable degree, we will do our best to also directly inform these data subjects about this.

 

 

 

Privacyverklaring

1 Inleiding

1. Sagiure Legal is een in Amsterdam gevestigd internationaal georiënteerd specialistisch advocatenkantoor. De onderneming wordt gedreven in de rechtsvorm van een besloten vennootschap genaamd Sagiure Legal B.V. (hierna: “Sagiure” of “wij”).

2. Als advocatenkantoor verwerkt Sagiure gegevens over personen (“persoonsgegevens”). Sagiure handelt daarbij in de regel als verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”). Het gaat daarbij onder meer om gegevens die betrekking hebben op:

  • sollicitanten of personen die zich oriënteren op een baan bij Sagiure (hierna: “sollicitanten”);
  • personen die cliënt zijn of die werkzaam zijn bij onze cliënten (hierna: “cliënten”);
  • personen van wie wij producten of diensten afnemen of die werkzaam zijn bij onze leveranciers (hierna: “leveranciers”);
  • derden, zoals personen, niet zijnde cliënten, wier gegevens in de dossiers voorkomen die wij in behandeling hebben, andere advocaten met wie wij contacten onderhouden of bezoekers van onze website (hierna: “derden”).

3. Sommige leveranciers hebben een contractuele relatie met Sagiure Legal B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Voor deze leveranciers dient elke verwijzing naar Sagiure te worden begrepen als een verwijzing naar Sagiure Legal B.V.

4. In deze Privacyverklaring lichten wij onder meer toe:

  • welke persoonsgegevens wij verwerken ten aanzien van deze categorieën personen;
  • voor welke doeleinden we die verwerken en op basis van welke wettelijke grondslag;
  • welke rechten deze personen hebben ten aanzien van de gegevens die we over hen verwerken;
  • met wie u contact kunt opnemen over deze Privacyverklaring en de wijze waarop Sagiure persoonsgegevens over u verwerkt.

2 Welke persoonsgegevens verwerken wij

5. Van sollicitanten verwerken bij de volgende gegevens:

i. contactgegevens (NAW-gegevens, titulatuur, telefoonnummers en soortgelijke voor communicatie benodigde gegevens), geboortedatum, nationaliteit, geboorteplaats, geslacht;
ii. gegevens betreffende gevolgde of te volgen opleidingen, cursussen en stages;

iii. gegevens betreffende de functie waarnaar gesolliciteerd is;

iv. gegevens betreffende de aard en inhoud van de huidige dienstbetrekking, alsmede de eventuele beëindiging daarvan;

v. andere gegevens met het oog op het vervullen van de functie, die door de betrokkene zijn verstrekt of die hem bekend zijn (zoals gegevens op een curriculum vitae, of uitslagen van een competentietest);

vi. andere gegevens waarvan de verwerking is vereist ingevolge of noodzakelijk is met het oog op de toepassing van wet- of regelgeving.

6. Van cliënten verwerken wij de volgende gegevens:

i. contactgegevens (NAW-gegevens, titulatuur, telefoonnummers en soortgelijke voor communicatie benodigde gegevens), geboortedatum, geslacht, bankrekeningnummer, identiteitsbewijs;
ii. gegevens onder i) van de wederpartij of derden (zie randnr. 8 hierna);

iii. gegevens met het oog op de behandeling van de zaak of de beslechting van het geschil;

iv. gegevens met het oog op het berekenen en vastleggen van vergoedingen en uitgaven, het doen van betalingen en het innen van vorderingen;

v. andere gegevens waarvan de verwerking is vereist ingevolge of noodzakelijk is met het oog op de toepassing van wet- of regelgeving.

7. Van leveranciers verwerken wij de volgende gegevens:

i. contactgegevens (NAW-gegevens, titulatuur, telefoonnummers en soortgelijke voor communicatie benodigde gegevens), geboortedatum, geslacht, bankrekeningnummer;
ii. in sommige gevallen: een verklaring omtrent gedrag en gegevens omtrent een identiteitsbewijs;

iii. gegevens met het oog op het doen van bestellingen of het inkopen van dien- sten;

iv. gegevens met het oog op het berekenen en vastleggen van uitgaven en het doen van betalingen;

v. andere gegevens waarvan de verwerking is vereist ingevolge of noodzakelijk is met het oog op de toepassing van wet- of regelgeving.

8. Van derden verwerken wij de volgende gegevens:

i. contactgegevens (NAW-gegevens, titulatuur, telefoonnummers en soortgelijke voor communicatie benodigde gegevens), geboortedatum en geslacht indien en voor zover aan ons bekend gemaakt;
ii. gegevens in verband met een bezoek aan onze website, zoals gegevens ten behoeve van identificatie van en communicatie met de bezoekers van de web- site of gegevens die worden vastgelegd om bezoekersstatistieken van onze
website bij te houden (zie hierover hoofdstuk 6);
iii. gegevens met betrekking tot elektronische berichten afkomstig van of bestemd voor derden en gegevens die noodzakelijk zijn met het oog op het onderhouden van het contact met deze derden;

iv. andere gegevens die ons door cliënten of derden worden verstrekt of die uit openbare bron worden verkregen in het kader van de behandeling van een zaak.

3 Voor welke doeleinden verwerken wij deze gegevens en op welke wettelijke grondslag

9. Wij mogen uitsluitend persoonsgegevens verwerken als daarvoor een geldige wettelijke grondslag bestaat. We verwerken de hiervoor genoemde gegevens daarom alleen als:

i. de verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst met de betrokkene, of om op diens verzoek precontractuele handelingen te ver- richten, bijvoorbeeld voor het bijhouden van het dossier voor de cliënt of de afwikkeling van een sollicitatieprocedure (hierna: “uitvoering overeenkomst”);
ii. de verwerking noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting die op Sagiure rust, zoals bijvoorbeeld onze verplichting om ons te vergewis- sen van de identiteit van onze cliënten (hierna: “wettelijke plicht”);

iii. de verwerking noodzakelijk is voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van Sagiure of een ander, en die belangen zwaarder wegen dan de belangen of de fundamentele rechten van degene om wiens gegevens het gaat, wat bijvoorbeeld het geval is bij het gebruik van contactgegevens voor het toesturen van ongevraagde commerciële berichten voor het onderhouden van onze zakelijke relaties (hierna: “gerechtvaardigd belang”); of

iv. de betrokkene toestemming heeft gegeven voor de verwerking (hierna: “toe- stemming”).

10. In onderstaande tabel is voor persoonsgegevens over sollicitanten aangegeven voor welke doeleinden wij die verwerken en op welke wettelijke grondslag:

Doeleinde Wettelijke grondslag

i)

De beoordeling van de geschiktheid van be- trokkene voor een functie die vacant is of kan komen

  • Uitvoering overeen komst
  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang

i)

De interne controle en de bedrijfsbeveiliging

  • Uitvoering overeen komst
  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang

ii)

De uitvoering of toepassing van wet- of regel- geving

  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang

Tabel 3.1

11. In onderstaande tabel is weergegeven voor persoonsgegevens over cliënten aangegeven voor welke doeleinden wij die verwerken en op welke wettelijke grondslag:

Doeleinde Wettelijke grondslag

i)

de juridische dienstverlening en advisering aan een cliënte

  • Uitvoering overeenkomst
  • Gerechtvaardigd belang

ii)

het berekenen of vastleggen van vergoedingen of uitkeringen

  • Uitvoering overeenkomst
  • Gerechtvaardigd belang

iii)

het doen van betalingen en het innen van

vorderingen, waaronder begrepen het in handen stellen van derden daarvan

  • Uitvoering overeenkomst
  • Gerechtvaardigd belang

iv)

het behandelen van geschillen, waaronder begrepen het voeren van procedures

  • Uitvoering overeenkomst
  • Wettelijke plicht

v)

het doen uitoefenen van accountantscontrole dan wel andersoortige controle

  • Uitvoering overeenkomst
  • Wettelijke plicht

vi)

de uitvoering of toepassing van wet- of regelgeving

  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang

Tabel 3.2

12. In onderstaande tabel is voor persoonsgegevens over leveranciers aangegeven voor welke doeleinden wij die verwerken en op welke wettelijke grondslag:

Doeleinde Wettelijke grondslag

i)

het doen van bestellingen of het inkopen van diensten

  • Uitvoering overeenkomst
  • Gerechtvaardigd belang

ii)

het berekenen en vastleggen van inkomsten en uitgaven en het doen van betalingen

  • Uitvoering overeenkomst
  • Gerechtvaardigd belang

iii)

activiteiten van intern beheer

  • Uitvoering overeenkomst
  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang

iv)

het onderhouden van contacten

  • Uitvoering overeenkomst
  • Gerechtvaardigd belang

v)

het behandelen van geschillen en het doen uitoefenen van accountantscontrole

  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang

vi)

de uitvoering of toepassing van wet- of regelgeving

  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang

Tabel 3.3

13. In onderstaande tabel is voor persoonsgegevens over derden aangegeven voor welke doeleinden wij die verwerken en op welke wettelijke grondslag:

Doeleinde Wettelijke grondslag

i)

de juridische dienstverlening en advisering

aan een cliënte

  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang

ii)

de communicatie met betrokkene

  • Uitvoering overeenkomst
  • Gerechtvaardigd belang

iii)

activiteiten van intern beheer

  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang

iv)

het verlenen van toegang tot ons kantoor of onze website of voor de beveiliging daarvan

  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang

v)

het onderhouden van contacten, en het ver-

zenden van informatie over de diensten van Sagiure

  • Toestemming
  • Gerechtvaardigd belang

vi)

de uitvoering of toepassing van wet- of regel-

geving

  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang

Tabel 3.4

4 Met wie kunnen wij persoonsgegevens delen

14. We kunnen persoonsgegevens over sollicitanten delen met:

i. bij ons werkzame personen (in het bijzonder de personen die binnen kantoor betrokken zijn bij de sollicitatieprocedure);
ii. leveranciers (bijvoorbeeld de externe partij die onze competentietest ver- zorgt);

iii. anderen die belast zijn met of leiding geven aan de in tabel 3.1 weergegeven activiteiten of daarbij noodzakelijk zijn betrokken;

iv. anderen, met toestemming van de betrokkene, of als sprake is van een wettelijke verplichting.

15. We kunnen persoonsgegevens over cliënten delen met:

i. bij ons werkzame personen (die betrokken zijn bij de behandeling van de zaak);
ii. leveranciers (bijvoorbeeld externe vertaalbureaus);

iii. partijen zoals wederpartijen, of andere advocaten, in het kader van onze dienstverlening;

iv. anderen die belast zijn met of leiding geven aan de in tabel 3.2 weergegeven activiteiten of daarbij noodzakelijk zijn betrokken;

v. anderen, met toestemming van de betrokkene, of als sprake is van een wettelijke verplichting.

16. We kunnen persoonsgegevens over leveranciers delen met:

i. bij ons werkzame personen (die betrokken zijn bij de bestelling bij of levering door de leverancier);
ii. anderen die belast zijn met of leiding geven aan de in tabel 3.3 weergegeven activiteiten of daarbij noodzakelijk zijn betrokken;

iii. anderen, met toestemming van de betrokkene, of als sprake is van een wettelijke verplichting.

17. We kunnen persoonsgegevens over derden delen met:

i. bij ons werkzame personen (die betrokken zijn bij de behandeling van de zaak);
ii. leveranciers (bijvoorbeeld externe vertaalbureaus, deurwaarders of de partij die voor ons gebruiksstatistieken van onze website bijhoudt; zie );

iii. cliënten, partijen zoals wederpartijen, of andere advocaten, in het kader van onze dienstverlening;

iv. anderen die belast zijn met of leiding geven aan de in tabel 3.4 weergegeven activiteiten of daarbij noodzakelijk zijn betrokken;

v. anderen, met toestemming van de betrokkene, of als sprake is van een wettelijke verplichting.

18. Met “bij ons werkzame personen” wordt gedoeld op personeel van Sagiure Legal B.V. en andere personen die aan Sagiure verbonden zijn (zoals partners, adviseurs en student-stagiaires).

5 Hoe beschermen wij uw persoonsgegevens

19. Sagiure past verscheidene technische en organisatorische maatregelen toe om uw persoonsgegevens te beschermen tegen vernietiging, verlies, wijziging of ongeoorloofde verstrekking of ongeoorloofde toegang. Het gaat daarbij om administratieve, fysieke en technologische maatregelen. Bij ons werkzame personen zijn gebon- den aan geheimhouding, en dienen zich te houden aan onze instructies die gericht zijn op de adequate bescherming van uw gegevens.

6 Cookies op onze website

20. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die worden geplaatst door websites op de

computer of randapparaat waarmee u de website bezoekt. Hiermee kunnen (persoons)gegevens over u verzameld worden. Ook onze website maakt gebruik van cookies. Wij maken namelijk gebruik van Google Analytics, een dienst die ons in- zicht biedt in de wijze waarop onze website wordt gebruikt. Het gaat daarbij om gebruiksstatistieken zoals het aantal verschillende bezoekers, de pagina’s die met name bezocht worden en de gemiddelde duur van een bezoek. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten om zeker te stellen dat persoonsgegevens die in het kader van Google Analytics worden verzameld, alleen worden gebruikt om ons inzicht te bieden in de wijze waarop onze website wordt gebruikt. Ook hebben we de instellingen van de dienst zo aangepast dat de gegevens niet mogen worden ingezet door andere Google-diensten, en dat de laatste cijfers van alle in dit kader verzamelde IP-adressen direct worden gewist om het moeilijker te maken die te herleiden tot een specifieke bezoeker.

7 Doorgifte naar landen buiten de EER

21. Het kan voorkomen dat persoonsgegevens worden doorgegeven naar een land buiten de Europees Economische Ruimte (EER) dat een lagere mate van bescherming biedt aan persoonsgegevens dan de wetgeving binnen de EER. Zo kan het zijn dat een leverancier van online dienstverlening die wij gebruiken buiten de EER gevestigd is (bijvoorbeeld in de Verenigde Staten van Amerika), en het gebruik van die dienstverlening een doorgifte van persoonsgegevens naar de leverancier meebrengt.

22. Als zich zo’n situatie voordoet, en persoonsgegevens worden doorgegeven naar een land buiten de EER dat minder juridische bescherming biedt aan persoonsgegevens, dan zullen we zorgen voor passende waarborgen om te bereiken dat de doorgifte plaatsvindt in overeenstemming met de hier geldende privacy wetgeving. Dat kunnen we doen door een contract te sluiten met de ontvanger waarvan de inhoud overeenkomt met een voor dat doel goedgekeurd model van de Europese Commissie of een nationale toezichthouder.

8 Hoe lang bewaren wij persoonsgegevens

23. We bewaren persoonsgegevens niet langer dan nodig:

i. voor de doeleinden waarvoor de persoonsgegevens worden verwerkt (zoals beschreven in hoofdstuk 3): gegevens over sollicitanten worden bijvoorbeeld vier weken na het einde van de sollicitatieprocedure verwijderd, tenzij de betrokkene bij ons in dienst treedt of toestemming geeft om die langer (en ten hoogste een jaar) te bewaren;
ii. om te voldoen aan wet- en regelgeving: gegevens die nodig zijn voor onze boekhouding worden bijvoorbeeld zeven jaar bewaard; of

iii. voor archivering: conform advies van de Orde van Advocaten bewaren wij de door ons behandelde dossiers twintig jaar.

9 Uw rechten ten aanzien van uw persoonsgegevens

24. De wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens kent personen de volgende rechten toe ten aanzien van persoonsgegevens die op hen betrekking hebben:

i. het recht om te verzoeken of hen betreffende persoonsgegevens worden ver- werkt, en, zo ja, om daarin inzage te krijgen;
ii. het recht om rectificatie en wissing van die gegevens te verzoeken;

iii. het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking of om beperking van de verwerking te vragen;

iv. het recht om toestemming voor de verwerking in te trekken, indien de ver- werking gebaseerd is op uw toestemming;

v. het recht op ontvangst of afgifte van uw gegevens aan een door u aan te wij- zen organisatie, in een gestructureerde, gangbare en machine leesbare vorm;

vi. afhankelijk van het land waar u woont, het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthouder die toeziet op de naleving van de regels inzake de bescherming van persoonsgegevens. In Nederland is dit de Autoriteit Persoons- gegevens in Den Haag (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl).

25. Sagiure zal een verzoek in verband met de uitoefening van deze rechten in behandeling nemen op de wijze zoals voorgeschreven door de wet. Deze rechten zijn echter niet absoluut; zij zijn niet onder alle omstandigheden van toepassing en de toepasselijke regelgeving voorziet in de nodige uitzonderingen. Als we niet aan uw verzoek tegemoet komen, dan zullen we uitleggen waarom.

10 Contactgegevens

26. Om de hiervoor beschreven rechten uit te oefenen, kunt u een email sturen aan privacy@sagiure.com. U kunt dat emailadres ook gebruiken als u een klacht wilt indienen over de manier waarop uw persoonsgegevens door Sagiure zijn verwerkt. Als u niet tevreden bent met de wijze waarop wij uw klacht hebben afgewikkeld, kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens of, als u in een ander land van de EEA woont of werkt, bij de toezichthouder in dat land.

11 Wijzigingen

27. Deze verklaring is voor het laatst gewijzigd op 8 juni 2018.

28. Indien wij deze verklaring in de toekomst aanpassen, dan zullen we de gewijzigde verklaring op onze website publiceren, met vermelding van de datum waarop de wijzigingen ingaan. Als sprake is van wijzigingen die één of meer betrokkenen in aanmerkelijke mate kunnen treffen, dan doen wij ons best om die betrokkenen hierover ook direct te informeren.